Today.ua

Названо причини виходу з ладу в авто кондиціонера в спеку

З настанням спеки для всіх водіїв незамінним стає кондиціонер, якщо, звичайно, він є в автомобілі. Але буває, що він ламається в самий невідповідний момент - коли їм починаєш активно користуватися. Експерти назвали головні причини, чому в жарку погоду може вийти з ладу кондиціонер.

Багато водіїв з радістю користуються кондиціонером або клімат-контролем. Але вони повністю не знають, як працюють ці системи, як їх потрібно обслуговувати і як часто це взагалі потрібно робити. Така елементарна неграмотність в кінцевому підсумку обов'язково призведе до поломки кондиціонера.

Якщо раптом влітку кондиціонер у вашому автомобілі почав подавати гаряче повітря, значить у нього закінчився фреон або зносилися шланги.

Потрібно врахувати, що система кондиціонування влаштована таким чином, що якщо внутрішні вентилятори не змогли охолодити агрегати пристроя до температури не більше +28 градусів, кондиціонер охолоджувати потоки повітря не зможе.

Експерти рекомендують регулярно мити радіатор - кожні два роки. Врахуйте, були випадки, коли від радіатора відламувалися дрібні шматочки металу і пошкоджували пристрій кондиціонування в середині.

Також потрібно перевіряти стан вентилятора, датчика температур. Через поломку вентилятора кондиціонер може працювати тільки тоді, коли автомобіль на ходу.

Крім того, не забувайте раз на три роки промивати всередині агрегату всю систему кондиціонування. Так ви позбавитеся від бруду і пилу.

Раніше ми розповіли, як зберегти шкіряний салон автомобіля всього за 25 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ