Today.ua

Названо причини, з яких відмовлять у реєстрації розмитнених машин

Іноді власники автомобілів, які вже пройшли сертифікацію та розмитнення, стикаються із ситуацією, коли їм відмовляють у реєстрації транспортного засобу. Експерти громадської організації "АвтоЄвроСила" пояснили, у яких випадках це обов'язково станеться.

Зокрема, є три причини, чому відмовляють у реєстрації вже розмитненого автомобіля.

Це станеться, по-перше, якщо власник машини подав неповний пакет документів. По-друге, якщо ідентифікаційні номери складових частин транспортного засобу не відповідають тим, що зазначені у поданих документах.

Крім того, по-третє, відмовити в реєстрації автомобіля зобов'язані, якщо в Єдиному реєстрі боржників є виконавчі провадження щодо власника цього транспортного засобу.

Цю інформацію інспектори отримують з Єдиного державного реєстру транспортних засобів, бази даних про транспортні засоби, що розшукуються, Державного реєстру обтяжень рухомого майна, Єдиного реєстру боржників, а також з бази Інтерполу.

Автомобіль по базах пробивають інспектори обов'язково на етапі постановки його на облік.

Нагадаємо, раніше ми розповіли, хто в Україні може до 8 лютого 2022 року скористатися пільговим розмитненням автомобілів на іноземній реєстрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ