Today.ua

Названо найкращі країни для водіння автомобіля

Найкращою країною у світі для водіння автомобіля є Данія. Такими є результати нового дослідження британської аналітичної компанії Compare the Market.

До рейтингу потрапили 25 держав. Експерти при його складанні враховували кілька факторів. Зокрема розвиток інфраструктури, рівень смертності на дорогах на 100 тисяч населення, якість доріг, а також скільки грошей потрібно на експлуатацію машини.

На першому місці опинилася Данія, на другому – США, а на третьому – Нідерланди. У цих країнах у середньому, з урахуванням усіх факторів, найкращі умови для володіння автомобілем.

До десятки найкращих країн для володіння машиною також потрапили Португалія (4-е місце), Франція (5-е місце), Фінляндія (6-е місце), Канада (7-е місце), Швеція (8-е місце), Німеччина (9-е місце) та Австралія (10-е місце).

Найгіршою країною для автомобілістів визнали Росію. За даними британських експертів, у РФ найгірша якість доріг, високий рівень смертності.

Слід зазначити, що найменша смертність на дорогах зафіксована в Ірландії (3,13), Швеції (3,14) та Данії – (3,7). Найвища смертність із країн цього рейтингу – у ПАР (22,22).

Нагадаємо, раніше стало відомо, що українські водії стали частіше потрапляти до ДТП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ