Today.ua

Названо “євробляхи“, які не отримають пільгове розмитнення

Пільгове розмитнення автомобілів на єврономерах, законопроекти про яке в першому читанні затвердили народні депутати Верховної Ради, не торкнуться мікроавтобусів. Таку заяву зробив глава Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики ВР Данило Гетманцев.

За його словами, пільги на офіційне оформлення автомобілів на іноземних номерах отримають тільки власники особистих легкових автомобілів.

Не потраплять під пільгову растаможку також б/в автобуси, вантажівки та мотоцикли.

Гетманцев пояснив, що не можна дати "можливість ділкам вести тіньовий бізнес". Під "ділками" він має на увазі людей, які завозять в Україну б/в автотранспорт для того, щоб в подальшому його перепродати.

Він також уточнив, що законопроекти про пільгове розмитнення «євроблях» після першого затвердження народними депутатами будуть доопрацьовуватися з урахуванням поправок. Яких саме поправок - він не сказав.

Нагадаємо, що кілька днів тому парламент в першому читанні затвердив законопроекти №4643-д і №4644-д, які передбачають можливість розмитнення «євроблях», ввезених в Україну до 31 грудня 2020 року, всього за 1000 євро. Пільгове розмитнення буде діяти тільки 180 днів після вступу в силу закону.

Раніше ми повідомили, що Кабінет міністрів України дозволив автосалонам видавати покупцям нових автомобілів номерні знаки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ