Today.ua

Названо автомобілі, у яких рідко загоряється Check Engine

Більшість сучасних автомобілів на приладовій панелі мають індикатор Check Engine. Якщо він загоряється, значить блок керування двигуном виявив якісь проблеми в його роботі. Експерти сайту CarMD, опитавши 19,5 млн автомобілістів, назвали бренди і моделі, у яких Check Engine сигналізує найрідше.

Найрідше індикатор Check Engine загоряється у автомобілів Mitsubishi, Mercedes-Benz і Volkswagen. Власники машин цих брендів повідомили про поодинокі випадки, коли сигналізував цей індикатор.

Також рідко стикаються з проблемою цього індикатора власники автомобілів Buick, Ford, Mazda, BMW, GMC, Subaru і Cadillac.

Звертає на себе увагу, що серед перерахованих вище автомобільних брендів немає кількох найвідоміших атовиробників. Наприклад, немає компанії Toyota.

Однак, Toyota блиснула в ТОП-10 автомобілів, у яких найрідше загоряється індикатор Check Engine. Зокрема, в «десятку» потрапили Toyota Tacoma і Camry 2018 модельного року, а також Toyota Tacoma 2016 і 2017 модельних років.

Крім того, в цей рейтинг увійшли Honda CR-V 2014 і 2015 років, Honda Accord 2017 року, Hyundai Santa Fe 2018 року, Nissan Rogue 2018 року і Ford Explorer 2017 року.

За даними CarMD, Check Engine, який загорівся, може вказувати на більш ніж тисячу різних проблем, пов'язаних з двигуном. Не дарма у деяких водіїв починає посилено битися серце, коли загоряється цей індикатор.

Раніше експерти розповіли, як перевірити двигун при покупці б/в автомобіля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ