Today.ua

Названо секретну функцію кнопки скидання добового пробігу

У сучасних автомобілях так багато різних кнопок, що про існування деяких із них водії навіть не знають. Ті ж кнопки, які добре відомі, мають приховані функції. Наприклад, секретна функція є у кнопки скидання добового пробігу…

На панелі приладів сучасного автомобіля відображається вся інформація про його технічний стан. Завдяки цьому водій може вчасно дізнатися про проблему та усунути її. У старіших моделях про несправності попереджають індикаторні лампочки та стрілки приладів.

Виявляється, попередити про ту чи іншу несправність може кнопка скидання добового пробігу. Саме про цю її корисну функцію багато водіїв навіть не здогадуються.

Досвідчені водії проводять експрес-діагностику свого автомобіля, натискаючи та утримуючи кнопку скидання пробігу, та провертаючи ключ запалення. Навіщо? Справа в тому, що в цьому випадку запалюються індикаторні лампочки.

Якщо якась індикаторна лампочка не спалахнула, то може бути проблема у вузлі, який вона контролює. Щоправда, іноді проблема полягає у самій лампочці. Загалом, це привід якнайшвидше перевірити відповідний вузол або лампочку.

Така експрес-діагностика може допомогти виявити дефект, який надалі може призвести до серйозної поломки.

Раніше ми розповіли, яку кнопку в автомобілі не можна натискати восени, і чому це не потрібно робити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ