Today.ua

Названо причину, чому в спеку може перегрітися двигун

Зараз двигуни перегріваються не так часто, як їхні попередники. Однак відомо кілька причин, чому перегріваються сучасні мотори. Одна причина безпосередньо пов'язана зі спекою…

Двигуни можуть перегрітися через те, що до них занадто близько розташовані каталітичні нейтралізатори, через автоматичну коробку передач, турбонаддув, перевантаження автомобіля, несправність у ходовій та трансмісії.

Крім того, перегрів може статися і через проблеми з самим двигуном. Наприклад, через брак антифризу, через заїдання клапана термостата, через проблеми з насосом охолодження, негерметичність прокладки головки блоку циліндрів.

Влітку до перегріву двигуна може призвести кондиціонер. Ви знали, що його конденсатор не лише виділяє тепло, а й заважає проходу повітря до радіатора силового агрегату? Мало того, потрібно врахувати, що між ними обов'язково накопичується бруд, який заважає нормальному охолодженню.

Пам'ятайте, у спеку перегріти двигун простіше, ніж узимку. Тому влітку не потрібно різко прискорюватися та гальмувати. В іншому випадку при перегріві двигуна потрібно буде його розбирати, діагностувати та ремонтувати, що сильно вдарить по гаманцю.

Раніше ми розповіли, що може зіпсуватися в автомобілі, якщо залишити його на спеці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ