Today.ua

Названа дорога, яка першою в Україні стане автобаном

Першим автобаном в Україні стане дорога Краковець - Броди - Рівне. Про це в Facebook розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, займатися будівництвом першого українського автобану буде приватний інвестор. Який саме - поки не відомо. Його визначать за результатами відкритого конкурсу, який відбудеться вже незабаром.

Шмигаль зазначив, що перший в Україні автобан стане одним з двох елементів «сучасного транспортного коридору з ЄС». Другий елемент - північний об'їзд Львова, будівництва якого планують розпочати вже в поточному році.

Нагадаємо, Кабмін планує передати в концесію шість доріг міжнародного значення: Харків - Дніпро - Запоріжжя, Бориспіль - Полтава, Херсон - Миколаїв, Київ - Житомир - Рівне, Ягодин - Ковель - Луцьк, і Дніпро - Кривий Ріг - Миколаїв. Проїзд по ним буде платним.

Раніше стало відомо, що власникам легкових автомобілів за проїзд по автомобільній дорозі загального значення, побудованої в Україні на умовах концесії, доведеться платити 0,023 євро за кожен кілометр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ