Today.ua

Названо штраф за порушення ПДР, який напевно скасує суд

Українські поліцейські щороку штрафують тисячі водіїв за зупинку автомобіля у забороненому місці. Але суди практично всі ці штрафи скасовують, повідомила компанія "Дорожній адвокат".

Зокрема, за зупинку автомобіля у забороненому місці поліцейські штрафують водіїв на 340 гривень, а за повторне таке правопорушення – на 1445 гривень.

Суди дуже часто скасовують такі штрафи. Чому? Справа в тому, що згідно з українським законодавством, правоохоронці мають довести в суді, що автомобіль стояв на забороненому місці понад 5 хвилин. Стояти менше ніж 5 хвилин можна, за це не можна штрафувати.

Доказом у суді може бути відеозапис, на якому без перерви 5 хвилин і більше показано автомобіль, який стоїть на забороненому місці. Насправді, поліцейські рідко можуть отримати такий доказ.

До того ж, водій у суді може завжди заявити, що він зупинився на забороненому місці у зв'язку із посадкою чи висадкою пасажирів, або тому, що розвантажував (завантажував) вантаж. З цих причин також не можна штрафувати.

У результаті українські суди масово скасовують такі штрафи, а порушники правил дорожнього руху уникають відповідальності.

Раніше ми розповіли, що робити українцям, які не встигли безкоштовно розмитнити автомобіль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ