Today.ua

Нацбанк опосередковано підтвердив повернення акцизу та ПДВ на паливо

В Україні можуть незабаром дійсно знову запровадити акциз та ПДВ на бензин і дизельне паливо. Це опосередковано виходить з нового "Інфляційного звіту" Нацбанку України.

У звіті НБУ йдеться про те, що у 2023 році в Україні продовжуватиме збільшуватися вартість автомобільного палива. При цьому прогнозоване поступове зниження цін швидше за все "нівелюється необхідністю повернення системи оподаткування палива на довоєнний рівень".

Тобто явно Нацбанк каже про необхідність повернення акцизу та ПДВ на пальне. І, мабуть, він у Кабміні обстоює свою точку зору.

Нагадаємо, раніше директор мережі АЗС Prime Дмитро Леушкін із посиланням на власні джерела повідомив, що в Україні вже з 1 серпня можуть повернути акциз та ПДВ на паливо, які були скасовані у другій половині березня, щоб наповнити український ринок та перешкодити зростанню цін.

За його словами, це серйозно вивчають у Кабінеті міністрів, а українців поставлять просто перед фактом – наперед ніхто попереджати не буде.

Що буде у разі повернення довоєнних податків на пальне? Звичайно, це призведе до збільшення вартості бензину та дизельного палива.

Лєушкін вважає, що в цьому випадку ДП не коштуватиме більше 65 гривень за літр, а бензин – не більше ніж 60 грн за літр.

Раніше експерти розповіли, що буде в Україні із цінами на автомобілі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ