Today.ua

В Україні очікуються морози: водіям повідомили, чи варто купувати зимові склоочисники

Синоптики прогнозують, що у грудні 2022 року в Україну прийдуть морози та рясні опади у вигляді мокрого снігу. Тому власникам автомобілів потрібно подбати про склоочисники. Сьогодні ми розповімо, чи варто водіям купувати зимові "двірники".

Зимові склоочисники мають герметичний чохол, який захищає елементи конструкції від обмерзання. Завдяки цьому "двірники" не перетворюються на подобу скребка. Очікується, що у мороз такі склоочисники повинні ефективно очищати вітрове скло від води та снігу.

Деякі автомобілісти незадоволені тим, що зимові "двірники" пропускають вологу та втрачають рухливість, у них також швидко зношуються гумки (як і у звичайних щіток), у них не дуже гарний зовнішній вигляд. Це, до речі, раніше підтвердили випробування експертів журналу "За кермом". Під час випробувань п'яти різних зимових склоочисників у них швидко потрапила волога, і вони втратили рухливість. При цьому ціна на якість не вплинула.

Слід зазначити, що автовиробники рекомендують використовувати лише штатні склоочисники. Вони зазначають, що лід та сніг однаково намерзають на робочі кромки всіх щіток склоочисників, у тому числі зачохлених. Найкраще прилягають звичайні каркасні щітки, що відповідають за типорозміром оригінальним, тому їх можна використовувати взимку та влітку. Але взимку обов'язково потрібно прибирати сніг зі скла, інакше воно очищатиметься фрагментарно.

У цілому наразі ефективність і надійність всіх видів склоочисників приблизно однакова. Тому купувати чи ні спеціальні щітки для зими, повинен вирішувати автомобіліст виходячи зі своїх смаків і доходів.

Нагадаємо, раніше ми розповіли про декілька способів зробити так, щоб сніг не налипав на "двірники".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ