Today.ua

Депутатам ВРУ порекомендували запровадити акциз на пальне

Податковий комітет Верховної Ради схвалив законопроект №7668, який передбачає запровадження уніфікованого акцизу на автомобільне паливо. Про це свідчать дані сайту українського парламенту.

При цьому на сьогодні законопроект №7668 ще не включений на розгляд у сесійній залі народними депутатами.

Нагадаємо, проект закону №7668 розроблено Кабінетом Міністрів України. Він передбачає запровадження єдиного акцизу на бензин, дизельне паливо та автогаз. Його розмір – 100 євро на 1000 літрів. У пояснювальній записці йдеться про те, що гроші, отримані від цього податку, спрямують на ремонт та відновлення доріг, оскільки вони сильно постраждали внаслідок злочинних дій російських окупантів.

Міністр інфраструктури Олександр Кубраков вважає, що акциз на пальне можуть запровадити в Україні восени 2022 року, можливо у вересні чи жовтні. За його словами, це залежатиме від нардепів.

Деякі експерти кажуть, що через запровадження акцизу на пальне українські АЗС збільшать ціни. Проте директор Консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн дотримується іншої думки. Він прогнозують, що бензин А-95 буде коштувати 50-52 гривні за літр, а дизельне паливо - 51-53 гривні за літр.

Нагадаємо, раніше МВС попередило про активізацію автовикрадачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ