Today.ua

Чи треба перемикати АКПП в нейтраль на світлофорі?

Деякі автомобілісти, керуючи автомобілем з автоматичною коробкою передач, перед світлофором переводять селектор в положення N або Р. Вони думають, що подовжують ресурс АКПП. Так робити вони радять і іншим водіям. Експерти журналу «За кермом» стверджують, що так знущатися над технікою не можна...

В положення Р можна перейти, давши розслабитися правій нозі, в тому випадку, якщо ви, наприклад, зупинилися перед шлагбаумом і будете пропускати довгий поїзд. В цьому випадку очікування може затягнутися.

Але перемикатися на нейтраль все одно не можна, адже це може мати погані наслідки.

Водії автомобілів з МКПП знають, що, наприклад, у світлофора можна покотитися під ухил. А ось власники машин з АКПП від цього давно відвикли. Якщо селектор в положенні Р, то автомобіль нікуди не рушить, а якщо в D або в R, то нога повинна бути на гальмі. Немає ніякого сенсу ставити на нейтраль, адже він потрібен для буксирування транспортного засобу з непрацюючим силовим агрегатом.

Якщо перевести селектор в Р, то коробка почне відчувати додаткове навантаження, як, втім, і двигун. Тому в таких рухах сенсу немає.

Все це відноситься і до роботів. На світлофорах їх теж не потрібно мучити.

Раніше експерти розповіли про те, потрібно чи ні міняти масло в АКПП, і з якою періодичністю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ