Today.ua

На українських дорогах стало більше радарів TruCAM

З 30 серпня 2021 року в Україні на 10 нових ділянках доріг почали вимірювати швидкість за допомогою лазерних радарів TruCAM. Також додатково збільшено кількість цих пристроїв, повідомив заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Зокрема, нові ділянки вимірювання швидкості автомобілів за допомогою TruCAM з'явилися в Донецькій, Житомирській, Запорізькій, Івано-Франківській, Кіровоградській та Харківській областях.

Про використання поліцією лазерних радарів водіїв попереджають спеціальні знаки. Крім того, в місцях фіксації порушень повинен стояти службовий автомобіль з включеними синіми проблисковими маячками.

Таким чином, тепер на українських дорогах за швидкістю руху автомобілів стежать 180 радарів TruCAM. Вимірювання швидкості машин проводиться на 319 дільницях.

Мобільні пристрої TruCAM поліція використовує разом з камерами автофіксації порушень ПДР. Це дає більш ефективний контроль за швидкістю руху автомобілів.

Нагадаємо, раніше в Краматорську суд скасував штраф, виписаний по радару TruCAM. Справа в тому, що на фотографії не було видно обличчя людини, яка в момент порушення ПДР перебувала за кермом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ