Today.ua

На українських дорогах з'явилися поліцейські “фантомні патрулі“

18 грудня Державне агентство інфраструктурних проектів України передало Нацполіціі перші чотири кросовера Skoda Kodiaq, які чергуватимуть на дорогах в якості «фантомних» поліцейських патрулів. Про це в своєму Telegram-каналі повідомив глава Укрінфрапроекту Кирило Хомяков.

«Фантомні» поліцейські патрулі будуть під час руху вимірювати за допомогою спеціального обладнання швидкість зустрічних і попутних автомобілів, і навіть машин, які рухаються ззаду.

Крім того, поліцейські «фантоми» зможуть в автоматичному режимі перевіряти, чи знаходяться автомобілі в розшуку або чи не шукає їх власників виконавча служба.

У поліцейських «фантомів» немає розпізнавальних знаків. Проблискові маячки у них приховані. У разі фіксації перевищення швидкості екіпаж «фантомного» патруля включить проблискові маячки, зупинить порушника і оштрафує його.

Поки на українських дорогах будуть тільки чотири таких патруля, але в 2021 році, за словами Хомякова, до них додадуться ще 124 «фантома». До речі, чотири такі машини коштують 3,7 млн гривень.

Раніше Кирило Хомяков повідомив, що камери автофіксації порушень ПДР тепер розпізнають не тільки перевищення швидкості, але і проїзд по смузі руху громадського транспорту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ