Today.ua

ЗАЗ нарощує виробництво: які моделі готові до продажу

Майданчик зберігання нових автомобілів Запорізького автомобілебудівного заводу (ЗАЗ) поступово заповнюється. На даний момент там накопичилося вже понад сотню нових машин, повідомляє «Акцент».

На майданчику зберігання помітили, зокрема, нові позашляховики Lada Niva, седани Lada Granta, а також універсали Lada Largus.

Це далеко не всі моделі, які випускає ЗАЗ з машинокомплектів з Росії. У Запоріжжі збирають всю модельну лінійку сімейства Lada, а з серпня - новий купе-кросовер Renault Arkana.

Щомісяця ЗАЗ збирає 200-250 автомобілів. Наприклад, в листопаді цей завод зробив 234 машини. У «Єврокару» показник трохи краще - близько 300-500 автомобілів щомісяця.

 

Раніше Запорізький автомобілебудівний завод отримав від Євросоюзу сертифікат Євро-6 для автобуса А10. ЗАЗ - єдиний автовиробник на пострадянському просторі з таким сертифікатом. Тепер автобус ZAZ А10 будуть поставляти в Європу.

Нагадаємо, минулого місяця кілька народних депутатів Верховної Ради направили депутатський запит прем'єр-міністру України Денису Шмигаль, в якому запропонували шасі і кузова з РФ внести в список заборонених товарів. Якщо це станеться, то ЗАЗ більше не зможе отримувати машинокомплекти з Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ