Today.ua

На Львівщині викрили незаконну схему розмитнення євроблях

Правоохоронці на митному посту "Городок" Львівської митниці викрили незаконну схему розмитнення автомобілів на іноземних номерах. Про це повідомив Офіс Генерального прокурора України.

За даними досудового слідства, чотири інспектори митниці з 1 по 5 липня 2022 року вносили неправдиві відомості до спеціалізованої автоматичної системи митного оформлення. Таким чином вони звільнили власників 47 автомобілів від обов'язкової сплати митних платежів. На той момент безкоштовне розмитнення євроблях вже не діяло (безкоштовно автомобілі на іноземних номерах можна було розмитнити лише по 30 червня включно).

За попередньою інформацією, митники завдали шкоди державі у розмірі 3,3 млн гривень. Збитки можуть бути більшими, оскільки слідство ще не закінчилося.

Слідчі Державного бюро розслідувань за цими фактами відкрили кримінальне провадження за ч. 1, ч. 2 ст. 364 КК України (Зловживання владою чи службовими повноваженнями). Максимальне покарання за цією статтею – 6 років позбавлення волі та великий штраф.

Досудове слідство триває. Фігурантам вже повідомили про підозру у скоєнні злочину.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що українська митниця посилить контроль за достовірністю вартості євроблях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ