Today.ua

На Львівщині оштрафували 30 тисяч водіїв за перевищення швидкості

Українські водії, незважаючи на те, що у державі застосовується кілька методів фіксації порушників швидкісного режиму, як і раніше, часто перевищують швидкість. В одній лише Львівській області у І півріччі 2022 року поліція оштрафувала майже 30 тисяч водіїв за перевищення швидкості.

Зокрема, за даними Патрульної поліції Львівської області, з січня по червень 2022 року в цьому регіоні поліцейські оштрафували 28 820 водіїв, які порушували встановлені обмеження швидкості.

В Україні зараз швидкісний режим на дорогах контролюють за допомогою радарів Trucam та за допомогою камер автофіксації порушень ПДР. До початку повномасштабного вторгнення російських окупаційних військ в Україні почали впроваджувати так звані "фантомні" поліцейські патрулі, які під час руху вимірювали швидкість зустрічних та попутних автомобілів, але під час війни їх не використовують.

Раніше стало відомо, що в Україні, незважаючи на військові положення, знову почали працювати камери автофіксації порушень ПДР. Їх включили через те, що побільшала кількість важких ДТП, скоєних через перевищення швидкості.

Раніше ми розповіли, який в Україні штраф водіям є незаконним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ