Today.ua

МВС розповіло, як віддати автомобіль на утилізацію

Лише 5% українців віддають свої машини на утилізацію. Інші автомобілі забруднюють навколишнє середовище на звалищах. Головний сервісний центр МВС нагадав, що в Україні утилізація автомобілів безкоштовна та розповів, як це можна просто зробити.

Насамперед зазначимо, що вся процедура займе не більше одного робочого дня з моменту звернення. Зате вас більше не мучитиме питання про те, що робити з машиною, яка прийшла в непридатний для експлуатації стан.

Спочатку потрібно зняти автомобіль з обліку. Це можна зробити у будь-якому територіальному сервісному центрі МВС. Автомобіль пред'являти не потрібно.

Власнику машини або його представнику необхідно надати заяву встановленого зразка; документ, що засвідчує особу; документ, що засвідчує особу уповноваженого представника; реєстраційний номер облікової картки платника податків; свідоцтво про реєстрацію ТЗ (технічний паспорт) (за наявності); номерні знаки (за наявності).

Для фізичних осіб при відсутності номерних знаків чи свідоцтва про реєстрацію ТЗ необхідно зробити письмове пояснення.

Відмовити у знятті з обліку можуть з кількох причин. Наприклад, якщо ідентифікаційні номери складових частин автомобіля не відповідають заявленим номерам у документах.

Нагадаємо, в Україні хочуть запровадити утилізаційний збір для б/в автомобілів. Купуючи нові машини, пропонують доплачувати за здачу попереднього авто на утилізацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ