Today.ua

МВС пояснило, як потрібно оформлювати договір купівлі-продажу автомобіля

В Україні у грудні 2023 року змінилася схема реєстрації та перереєстрації автомобілів. Прес-служба Головного сервісного центру МВС пояснила, як тепер потрібно оформляти договір купівлі-продажу машин.

По-перше, потрібно отримати висновок у Експертному центрі МВС. Для цього потрібно одразу звернутися до цієї організації. Врахуйте, що експертний висновок по автомобілю дійсний лише 10 днів.

По-друге, з експертним висновком по автомобілю потрібно перереєструвати його в сервісному центрі МВС. Адміністратори перевірятимуть машину по базах та створять договір купівлі-продажу. Після підписання цього договору новий власник автомобіля отримає свідоцтво про реєстрацію та номерні знаки.

Правоохоронці не рекомендують купувати автомобілі за довіреністю. Справа в тому, що в цьому випадку власник фактично залишається старим, а довірливий покупець може втратити гроші та отримати нові проблеми.

Слід зазначити, деякі користувачі Мережі критикують нововведення. Немає гарантії, що продавець привезе до сервісного центру МВС для реєстрації той автомобіль, який досліджували фахівці в Експертному центрі МВС. Цей факт визнали і у Головному сервісному центрі МВС.

Нагадаємо, раніше ми розповіли про те, які зміни відбудуться в українських автошколах незабаром.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ