Today.ua

В МВС пояснили, як швидко перереєструвати автомобіль у сервісному центрі

Навесні 2024 року в Україні збільшилася кількість перереєстрацій автомобілів на іншу особу у сервісних центрах МВС. Найчастіше українцям потрібно перереєструвати ТЗ за договором купівлі-продажу та дарування. Головний сервісний центр МВС пояснив, як швидко та без проблем перереєструвати автомобіль у сервісному центрі.

Для оформлення в сервісному центрі МВС договору купівлі-продажу автомобіля потрібно підготувати пакет документів: паспорт громадянина України (або вид на тимчасове/постійне проживання), реєстраційний номер облікової картки, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, довіреність на іншу особу (за потреби).

Талон на отримання відповідної послуги у сервісному центрі МВС доступний на сайті Головного сервісного центру МВС у розділі Е-запис, а також у самому сервісному центрі МВС у терміналі або на рецепції (якщо терміналу немає). Зверніть увагу, що попередній запис через сайт доступний лише чотири рази на місяць. Для реєстрації потрібно пройти електронну ідентифікацію та вказати ПІБ, номер телефону, e-mail, вибрати послугу, сервісний центр МВС, який надаватиме послугу, дату та час з числа доступних. Запис індивідуальний. Передавати талон іншим особам не можна.

Якщо ви хочете подарувати автомобіль, то договір дарування можна оформити у сервісному центрі МВС. Також його можна оформити у нотаріуса та додати до загального пакету документів для перереєстрації.

За перереєстрацію автомобіля потрібно сплатити приблизно 755 гривень. Додатково оплачуються номерні знаки.

Наприкінці 2023 року послуга перереєстрації автомобілів з'явилася у мобільному додатку "Дія". Цією послугою можна скористатися при покупці одного автомобіля на рік, щоб не зловживали перекупники. Продавець та покупець складають електронний договір купівлі-продажу, а система автоматично перевіряє їх та автомобіль за базами даних. Якщо продавець, покупець чи машина перебувають у розшуку, якщо накладено обмеження (через виконавчі провадження, наприклад), якщо несплачені штрафи за порушення правил дорожнього руху, то система не дасть продати ТЗ.

Раніше начальник Головного сервісного Центру МВС Микола Рудик анонсував, що громадяни, яким система не дозволила продати або купити автомобіль через "Дію", отримуватимуть автоматичні повідомлення з конкретними причинами відмови. Наразі конкретна причина відмови не вказується.

Нагадаємо, в Україні шахраї удосконалили спосіб обману покупців талонів на пальне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ