Today.ua

Штрафи за перевищення швидкості збільшать у 7 разів

В Україні можуть збільшитися штрафи водіям, які порушують швидкісний режим, так як депутати Верховної Ради в першому читанні затвердили законопроект №2695. Про це під час брифінгу розповів заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Зокрема, законопроект №2695, розроблений МВС, пропонує збільшити штрафи для водіїв, які порушили швидкісний режим більш ніж на 50 км на годину, майже в 7 разів - до 3 400 гривень. Зараз українських водіїв, які перевищили швидкість на понад 50 км, штрафують на 510 грн.

Геращенко зазначив, що в Європі водіїв за перевищення швидкості можуть оштрафувати на 300-500 євро. Такий високий штраф змушує багатьох водіїв дотримуватися швидкісного режиму.

МВС розраховує, що якщо збільшиться штраф за перевищення швидкості, то українські водії стануть їздити акуратніше, будуть дотримуватися правил дорожнього руху.

Раніше стало відомо, що на українських дорогах до кінця 2020 року з'являться чотири поліцейських «фантомних патруля» без розпізнавальних знаків. Вони будуть під час руху вимірювати швидкість зустрічних автомобілів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ