Today.ua

Чи можна прибрати задні підголовники в автомобілі

Підголівники на задніх сидіннях бюджетних автомобілів повинні захищати пасажирів від травм при ДТП. У всякому разі, так вважають автовиробники. Однак, деякі автомобілісти знімають задні підголовники. Найчастіше через те, що вони перекривають огляд. Чи можна їх прибрати і що за це буде?

Відразу скажемо, що демонтувати задні підголовники, звичайно, можна. В цьому випадку, можливо, у водія стане краще огляд. Наголошуємо, що можливо. Все залежить від конкретної моделі. Але вже точно в такому випадку патрульні поліцейські зможуть на законних підставах скласти адміністративний протокол зі штрафом.

Справа в тому, що підпункт «ж», пункту 31.4.7. параграфа 31 ПДР говорить, що забороняється експлуатація транспортних засобів, якщо відсутні ремені безпеки та підголовники, де їх установка передбачена конструкцією.

Порушника на законних підставах оштрафують на 340 гривень за ч. 1 ст. 121 Кодексу про адміністративні правопорушення України.

Таким чином, демонтувати задні підголівники не можна навіть під приводом, що вони заважають огляду або, що, мовляв, на задніх сидіннях немає пасажирів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ