Today.ua

Чи можна полагодити радіатор перцем, гірчицею та яйцями – експеримент

Багато водіїв при деяких поломках автомобіля використовують так звані "народні засоби". Іноді з їхньою допомогою навіть ремонтують радіатор. Хлопці з YouTube-каналу "Гараж 54" на практиці перевірили, чи допоможуть у ремонті радіатора мелений червоний перець, гірчичний порошок, чай, курячі яйця та желатин...

Перед початком експерименту блогери пробили радіатор і після цього почали його ремонтувати за допомогою матеріалів, які опинились у них під рукою.

Червоний мелений перець трохи закупорив отвір, а гірчичний порошок зумів повністю закупорити отвір.

Спочатку блогер розвів мелений червоний перець у воді, залив рідину в систему охолодження та запустив двигун. За кілька годин у радіаторі з'явився тиск, а перець трохи закупорив отвір. Довелося блогерам промивати агрегат та заливати в нього гірчичний порошок, після чого повторили експеримент. Через 20 хвилин отвір було закупорено.

А ось чай, курячі яйця та желатин не допомогли пробитому радіатору. Чай і желатин теж розводили у воді, як у випадку з перцем та гірчицею, а курячі яйця розбили у систему охолодження. Жодного ефекту це не дало.

https://youtu.be/Dv1gQpFJbNQ

У будь-якому випадку зараз є більш сучасні препарати, ніж суха гірчиця. Краще все-таки скористатися герметиком, якщо необхідно терміново відремонтувати радіатор, а до сервісу далеко.

Нагадаємо, раніше хлопці з YouTube-каналу "Гараж 54" показали двигун зсередини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ