Today.ua

“Москвич 8“ виявився китайським кросовером JAC X8

Новий автомобіль "Москвич 8", який хочуть випускати в країні-агресорі, виявився китайським кросовером JAC X8. Це вже офіційно підтверджено.

Майже всі автовиробники ще у 2022 році пішли з РФ, підтримуючи міжнародні санкції, введені щодо країни-агресора через повномасштабне вторгнення російських окупаційних військ в Україну. Тож там вирішили знову випускати "Москвичі". Але виявилось, що "Москвичі" – це китайські автомобілі, у яких поміняли логотипи. Більше між ними немає жодної різниці.

Так, новий "Москвич 6", чиї продажі в країні-агресорі почалися кілька місяців тому, виявився китайським Sehol Yao, який випускає компанія JAC. Тепер у РФ оголосили про плани щодо випуску нібито нового кросовера "Москвич 8". Але насправді це китайський кросовер JAC X8, серійне виробництво якого в Піднебесній почалося в 2020 році. Із цього вже навіть не роблять секрету.

JAC X8 також випускає китайська компанія JAC. Його довжина становить 4824 мм, ширина – 1870 мм, висота – 1756 мм, а колісна база – 2830 мм. Дорожній просвіт – 170 мм. Під капотом знаходиться турбомотор GDI 1.5 потужністю 174 к.с., який працює разом із 7-ступінчастим роботом із двома зчепленнями. Привід – лише передній.

Стверджується, що продажі "Москвича 8" у країні-агресорі розпочнуться наприкінці 2024 року. Скільки він коштуватиме – ще не відомо. Ми думаємо, що він коштуватиме помітно дорожче, ніж його китайський аналог. У всякому разі, "Москвич 6" коштує дорожче, ніж його китайський аналог Sehol Yao.

Після початку вторгнення в Україну російських окупаційних військ із країни-агресора пішли понад 20 найбільших автомобільних брендів. Натомість з'явилися китайські компанії. Також у країні-агресорі хочуть продавати автомобілі Iran Khodro та Saipa з Ірану. Про це раніше говорили офіційно. Нині триває їхня сертифікація.

"АвтоВАЗ" після того, як з ним розірвала комерційні зв'язки компанія Renault, значно скоротив виробництво автомобілів, а також почав випускати моделі без необхідного раніше обладнання. Так, у базовій комплектації Lada Granta більше немає подушок безпеки, антиблокувальної системи, системи допоміжного гальмування, переднатягувачів ременів безпеки, іммобілайзера. Екологічний клас двигуна знижено зі стандарту Євро-5 до стандарту Євро-2. На таких автомобілях можна їздити лише по дорогам країни-агресора та Білорусі.

Раніше ми розповіли про новий "Москвич 6", який насправді є китайським Sehol Yao.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ