Today.ua

Міжнародне посвідчення водія: як отримати

Міжнародне посвідчення водія видається на підставі національного посвідчення водія в територіальних сервісних центрах МВС. Термін його дії -3 роки, але не більше терміну дії національного посвідчення водія.

Отримують міжнародне посвідчення водія в територіальному сервісному центрі МВС. Для цього потрібно пред'явити оригінал та копію посвідчення водія, паспорт громадянина України (при ID-карті потрібна ще довідка про реєстрацію місця проживання), закордонний паспорт, фотографія розміром 3,5х4,5 см на матовому папері, квитанція про оплату послуги.

Сервісні центри МВС видають міжнародне посвідчення водія протягом до 5 робочих днів з дня подання документів.

Національне посвідчення водія, на підставі якого було видано міжнародне, не вилучається. Після перевірки поданих документів адміністратор ТСЦ МВС відразу повертає заявнику національне посвідчення водія, паспорт громадянина України та закордонний паспорт.

Видача (обмін) міжнародного посвідчення водія здійснюється без складання іспитів. Міжнародне посвідчення водія без національного недійсне.

У видачі міжнародного посвідчення водія можуть відмовити з кількох причин. Наприклад, позбавлення права керування транспортним засобом.

Нагадаємо, водії тепер можуть замовити заміну посвідчення водія в мобільному додатку "Дія".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ