Today.ua

Land Rover вирішив відродити класичний Defender

Британська компанія Jaguar Land Rover планує відродити класичний позашляховик Defender. Правда, всього буде випущено 25 таких автомобілів. Всі - на честь знаменитої гонки по бездоріжжю Camel Trophy, яка проводилася в 1980-2000 роках.

Нагадаємо, старий, класичний Land Rover Defender зняли з серійного виробництва в 2016 році. Замість нього випустили новий Defender, але він позбувся рамної конструкції і його критикують любителі поїздок по бездоріжжю.

Пару років тому Land Rover вже випускав спеціальну версію «старого» Defender, і ось тепер скоро з'явиться ще одна. Над нею, як і над першою спеціальною версією, працюють хлопці з підрозділу Land Rover Classic. Вже вони-то знають толк в класичному британському позашляховику.

Спецверсія називається Defender Works V8. Під капотом знаходиться 5,0 л мотор V8 потужністю 399 к.с. і 515 Нм крутного моменту. Він працює разом з 5-ступінчастим "автоматом" ZF. Привід - повний.

У цього автомобіля велика кількість «фішок», характерних для позашляховиків Land Rover Defender, які брали участь в гонках Camel Trophy. У салоні встановлені спортивні сидіння Recaro з натуральної шкіри.

Раніше стало відомо, що Американська Національна адміністрація безпеки дорожнього руху отримала не менше семи скарг на Defender 2020 модельного року, тобто на модель нового покоління.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ