Today.ua

Land Rover офіційно представив Range Rover п'ятого покоління

Компанія Land Rover офіційно представила Land Rover Range Rover нового покоління. Це вже п'яте покоління британського преміального позашляховика.

Новий Land Rover Range Rover побудований на новій платформі. Це зовсім інший автомобіль, ніж модель четвертого покоління, хоч у дизайні між ними багато спільного.

Зокрема, новий Range Rover отримав нову решітку радіатора, нові фари, новий задній бампер та нові задні ліхтарі. У нього є стандартна версія та версія з подовженою колісною базою.

Стандартна версія тепер трохи більша, ніж раніше. Її довжина становить 5052 мм (у моделі четвертого покоління – 5000 мм), а версія з подовженою колісною базою на 200 мм більша. Крім того, колісна база збільшилась на 75 мм.

У лінійку двигунів входять кілька бензинових та дизельних силових агрегатів. Також є нова гібридна версія, яка на одній електротязі може проїхати 80 км. Крім того, розробляється версія з електричною силовою установкою.

Продаж Range Rover п'ятого покоління в Європі розпочнеться навесні 2022 року. У базовій комплектації з м'якою гібридною силовою установкою він коштуватиме 104 000 доларів. Топова версія з подовженою колісною базою з 4,4 л бензиновим твін-турбо двигуном V8 буде коштувати 163 500 доларів.

Нагадаємо, раніше шпигуни помітили під час дорожніх тестів позашляховик Defender з подовженою колісною базою – Land Rover Defender 130. У продажу він з'явиться у 2022 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ