Today.ua

Лайфхаки: як підготувати автомобіль до спеки

У багатьох регіонах України температура повітря вже кілька днів перевищує +30°. Спека, з невеликими винятками, триватиме ще довго. Тому сьогодні ми розповімо, як підготувати автомобіль до спеки.

Насамперед потрібно, звичайно, перевірити систему кондиціювання. Чим більша температура повітря в салоні, тим гірша реакція водія.

Також потрібно замінити фільтр салону. Взимку він збирає багато бруду та вологи, утворюючи тим самим середовище для бактерій. До речі, експерти рекомендують міняти фільтри двічі на рік.

Ще необхідно звернути увагу на систему охолодження. У спеку навантаження на систему охолодження двигуна сильно зростає. Тому перевірте рівень охолоджуючої рідини та герметичність системи.

Обов'язково перевірте гальмівну систему. Огляньте гальмівні диски, колодки, магістралі, перевірте гальмівну рідину. Коли востаннє ви змінювали гальмівну рідину? Якщо більше, ніж 3 роки тому, то настав час її ще раз поміняти.

Україну влітку не оминають дощі, тому потрібно перевірити "двірники", оскільки після зими гума може втратити свої якості. За потреби купіть нові "двірники". Крім того, потрібно перевірити технічні рідини, подбати про літній омивач скла та поповнити аптечку.

Нагадаємо, раніше ми розповіли, чому влітку шкідливо часто мити автомобіль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ