Today.ua

Lada Niva переробили на шестиколісний всюдихід

Lada Niva за весь час свого існування дуже багато разів піддавалася різним доробкам. У неї змінювали двигун, додавали кондиціонер тощо. Але досі Нива жодного разу не отримувала додаткових колес. Тепер з'явилася Lada Niva 6x6 із шістьма колесами, яку зробили в Колумбії.

Тривісна повнопривідна Niva отримала кастомне шасі, класичний кузов, дизельний 2,5-літровий двигун від Kia, трансмісію та високопрофільні колеса від Land Cruiser 80, елементи приводу від спецтехніки Caterpillar.

Саморобний всюдихід відрізняється величезним дорожнім просвітом, а потужний дизель дозволяє без проблем долати бездоріжжя.

На жаль, джерела не говорять, які характеристики має шестиколісна Нива. Зважаючи на все, для бездоріжжя вони дуже пристойні.

Lada Niva вже давно не продають у Європі через суворі екологічні норми. Але цей позашляховик має гарний попит у країнах Південної Америки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у 2024 році у продажу з'явиться Lada Niva нового покоління. Вона коштуватиме близько 12 000 євро. Також продаватиметься її версія з подовженою колісною базою. Ціна такої версії становитиме 20 000 євро. Нова Niva отримає сучасні технології, але при цьому збереже відмінні позашляхові характеристики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ