Today.ua

Китайський електромобіль Seagull тепер коштує лише $9,700

Китайська компанія BYD Auto на 5% знизила вартість свого електромобіля Seagull (у деяких країнах його продають під назвою Dolphin Mini). Тепер цей субкомпактний електричний хетчбек коштує 9700 доларів.

Йдеться, зокрема, про спеціальну версію Honor Edition. Саме вона у Китаї коштує від 9 700 доларів. Це на 555 доларів менше, ніж коштує стандартний електромобіль Seagull, який з'явився у продажу у квітні 2023 року.

Спочатку трохи про назву цього 5-дверного електричного хетчбека. Спочатку він називався Seagull. Потім компанія BYD Auto почала його продавати у Південній Америці під назвою Dolphin Mini. Часто цей електромобіль неофіційно називають Lamborghini-mini. Чому? По-перше, тому що зовні він чимось нагадує автомобілі Lamborghini. По-друге, тому, що його дизайном займався німецький автомобільний дизайнер Вольфганг Еггер, який раніше був головним дизайнером компанії Lamborghini (а також головним дизайнером Alfa Romeo і Audi). Наразі Еггер відповідає за дизайн усіх автомобілів китайської компанії BYD Auto.

Dolphin Mini Honor Edition отримав чотири подушки безпеки, системи ESP та EPB, зовнішні дзеркала з підігрівом, 10,1-дюймовий сенсорний дисплей інформаційно-розважальної системи та інше. За додаткову оплату можна отримати більше сучасних технологій та систем безпеки (наприклад, адаптивний круїз-контроль, систему розпізнавання дорожніх знаків, систему аварійного екстреного гальмування, систему попередження про виїзд зі смуги руху).

Honor Edition має три комплектації, залежно від електричної силової установки та обладнання. Базова комплектація 305KM Active коштує 9700 доларів. Комплектація 305KM Free коштує 10 500 доларів, а комплектація 405KM - 12 000 доларів.

У цього електрокара два варіанти батареї - на 30,08 кВтг і 38,88 кВтг. Запас ходу становить 305 та 400 км відповідно. Але це дані щодо китайського тестового циклу CLTC, а він менш суворий, ніж європейський та американський тестові цикли випробувань електромобілів. Тобто насправді запас ходу у цього електрокара може бути помітно меншим. Деякі джерела стверджують, що він має запас ходу близько 240 км. Потужність електромотора невелика - всього 74 к.с. і 135 Нм крутного моменту.

Якщо такий дешевий китайський електромобіль з'явиться в Європі та США, то він стане лідером у своєму сегменті з огляду на ціну. У США зараз найдоступніший електромобіль – Nissan Leaf з батареєю на 40 кВтг. Він коштує 28 140 доларів.

Нагадаємо, раніше ми склали ТОП-5 найнадійніших японських автомобільних брендів у 2024 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ