Today.ua

Коли пора міняти автомобіль: кілька порад

Більшість водіїв, якщо дозволять фінанси, хочуть якомога частіше міняти автомобілі, адже щороку з'являються більш сучасні моделі. Але деякі автомобілісти не хочуть розлучатися зі своїми "ластівками". Сьогодні ми розповімо, коли пора міняти машину, щоб не було зайвих проблем і фінансових втрат.

Якщо досить новий автомобіль починає "вередувати", тобто у нього постійні дрібні поломки, корозія на підвісці, збільшина витрата палива і масла, значить, пора серйозно подумати про його майбутнє.

Експерти рекомендують, що якщо на ремонт автомобіля після кожні 10 тисяч км доводиться витрачати більше 5,5 тисяч гривень за раз, то потрібно купити більш надійну модель. Нехай навіть у неї буде старше рік випуску.

Стверджується, що більш надійні і довговічні машини випускають японці, американці і європейці.

Потрібно враховувати, що через рік після початку експлуатації бюджетні автомобілі дешевшають в середньому на 10%, а після трьох років вони коштують приблизно 60% від своєї початкової ціни.

Преміальний автомобіль через рік після початку експлуатації втрачає 30% від своєї початкової ціни, а через три роки він коштує приблизно 50% від початкової ціни.

Згодом ламаються навіть найнадійніші автомобілі. І чим більше пробіг - тим частіше це відбувається. Якщо дешевше купити новий автомобіль, ніж ремонтувати старий, значить, настала пора пересісти на іншу модель.

До того ж, давайте згадаємо про безпеку. Сучасні машини оснащуються передовими системами безпеки, які можуть зберегти життя водієві та пасажирам у разі ДТП.

Раніше експерти журналу What Car назвали 10 б/в моделей, які найрідше ламаються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ