Today.ua

У яких випадках потрібно замінити гальмівні колодки, якщо вони ще не “скриплять“

З точки зору безпеки водія і пасажирів гальма - найважливіша частина автомобіля. Термін служби гальмівних колодок залежить від багатьох факторів. Іноді колодки час міняти, хоча вони ще не стерлися...

Почнемо з того, що при покупці автомобіля потрібно звернути увагу на стан всієї гальмівної системи та гальмівних колодок в тому числі. Якщо вони мають якісь дефекти, чи дод їх роботи виникають питання то доведеться їх замінити. В іншому випадку доведеться ремонтувати розбиту машину.

Досвідчені автомобілісти при ремонті підвіски змінюють і гальмівні колодки. Так вони економлять час, що цілком логічно. Мало кому хочеться половину свого життя провести в гаражі.

Гальмівні колодки найкраще замінити і в тому випадку, якщо доводиться міняти гальмівні диски. Справа в тому, що старі колодки майже завжди погано прилягають до нового диску.

Коли будете встановлювати нові колодки, зверніть увагу, щоб на них не було ніяких дефектів. Від якості та працездатності гальмівної системи залежить ваша безпека. Найкраще, звичайно, купувати оригінальні гальмівні колодки. Правда, вони будуть коштувати дорожче оригіналу.

Раніше експерти назвали способи, як можна досить просто збільшити ресурс практично будь-якого двигуна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ