Today.ua

Kia показала електричну версію кросовера Sportage із запасом ходу 720 км

Компанія Kia вперше показала свій новий електричний кросовер Kia EV5, який буде відноситися до сегменту C-SUV автомобільного ринку. Це електричний аналог популярного кросовера Kia Sportage.

Про те, що компанія Kia розробляє електричний аналог кросовера Sportage, стало відомо у 2023 році, коли південнокорейський автогігант представив його прототип. Серійна версія цього автомобіля офіційно дебютує на автосалоні у Пекіні, який у 2024 році пройде з 25 квітня до 4 травня.

Судячи з зображень, розміщених у Мережі, серійна версія зовні не сильно відрізнятиметься від свого концепту. У нього футуристичний дизайн з тонкими фарами як у Kia EV9, і тонкою світловою смужкою на кормі.

У салоні привертає увагу подвійна передня цифрова панель приладів. Цифрові елементи поєднуються із фізичними кнопками управління. І, звичайно, такий футуристичний кросовер має великий набір сучасних систем допомоги водію та активної безпеки, а інноваційний цифровий ключ, що використовує зв'язок UWB, дозволяє відкривати та закривати автомобіль без використання традиційного ключа.

EV5 побудований на електричній платформі e-GMP, яку використовує не лише Kia, а й Hyundai. Тому у нього два варіанти електричної силової установки з переднім та повним приводом. Також буде кілька версій акумуляторної батареї (на 64,2 та на 88,1 кВтг). Запас ходу становитиме від 530 до 720 км. Але зверніть увагу, що це дані щодо китайського тестового циклу CLTC, а він менш суворий, ніж випробувальні цикли електромобілів у Європі та США. Тому насправді запас ходу може бути трохи меншим.

У EV5 буде також спортивна версія GT із двома електромоторами. Загальна потужність такої електричної силової установки становитиме 575 к.с.

Компанія Kia планує розпочати продавати Kia EV5 наприкінці 2024 року. У Європі він з'явиться у 2025 році, не раніше. Скільки коштуватиме цей кросовер – ще не відомо. За словами генерального директора Kia Хо-Сунг Сона, орієнтовна вартість EV5 - від 35 000 до 50 000 доларів.

В Україні зараз Kia Sportage коштує від 1 140 022 грн. Це версія з 2,0-літровим бензиновим двигуном, який працює разом із 6-ступінчастою автоматичною коробкою передач.

Раніше ми розповіли, що електричний кросовер Kia EV3 отримає люксовий салон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ