Today.ua

«Карантин вихідного дня»: чи будуть працювати СТО?

У зв'язку з тим, що в Україні погіршується епідеміологічна ситуація через коронавірус, Кабінет міністрів розглядає можливість посилення карантину і введення так званого «карантину вихідного дня». Ця ідея викликає багато запитань. Наприклад, чи будуть в такому випадку працювати автосалони і СТО?

Навесні 2020 року, коли в Україні запровадили карантин, СТО працювали, а автосалони були закриті. Тільки через деякий час, після ослаблення карантину, автосалони знову відкрилися.

Всеукраїнська асоціація автомобільних імпортерів і дилерів на цьому тижні звернулася до Кабміну з проханням про дозвіл роботи автосалонів та СТО в разі введення «карантину вихідного дня». Про це розповів глава асоціації Олег Назаренко.

Назаренко зазначив, що автосалони можуть забезпечити належне дотримання санітарних норм, щоб на їх території не поширювався коронавірус. Ці підприємства забезпечують наповнення державного бюджету, в тому числі і Пенсійного фонду.

Глава асоціації підкреслив, що в умовах пандемії коронавірусу, коли часто заражаються в громадському транспорті, на перший план виходить користування автомобілями. Це можливість убезпечити себе і своїх близьких. Тому автомобілістів не можна позбавляти можливості ремонтувати свої машини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ