Today.ua

Який справжній термін придатності у моторного масла

Виробники моторного масла зазвичай не вказують термін придатності моторного масла. На каністрі позначають тільки дату розливу. Який насправді термін придатності цієї рідини?

Дату розливу моторного масла зазвичай можна знайти на зворотному боці каністри в самому низу.

Звичайно, моторні масла не зберігаються вічно, термін їх придатності залежить від умов зберігання або збереження упаковки. У маленьких магазинчиках можна знайти фірмове масло за доступною ціною, яка менше, ніж в великих торгівельних мережах. Швидше за все, у цій рідині закінчується термін придатності, і тому її краще не купувати.

Прострочене моторне масло вже не має свої характеристики, що негативним чином позначиться на двигуні.

Тому кожен водій повинен знати, що термін придатності мінерального масла становить 3 роки. Після двох років простою його краще в силовий агрегат не заливати.

Синтетичні масла мають термін придатності 3-5 років, в залежності від марки. Наприклад, масла Shell зберігаються чотири роки.

Якщо ви хочете дізнатися точний термін придатності масла, то цю інформацію потрібно пошукати на сайті виробника.

Потрібно також враховувати, що моторне масло має бути використано не пізніше трьох років з моменту відкриття пробки. Тому покупці «розливного» масла ризикують купити прострочений товар з усіма наслідками, що випливають звідси.

Раніше ми розповіли, як перевірити двигун при покупці б/в автомобіля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ