Today.ua

Який тиск в шинах має бути в мороз

В останні дні температура повітря в нашій країні днем досягає 20 градусів морозу. Вночі вона опускається ще нижче. Сьогодні ми розповімо про те, який тиск має бути в шинах, якщо за бортом мінусова температура.

Почнемо з того, що тиск в шинах, особливо взимку, потрібно перевіряти дуже часто. Справа в тому, що газ, яким наповнена покришка, через мороз стискається, знижуючи тиск в колесі. Кожні «-5» на термометрі гарантують недостачу приблизно 0,1 атмосфери. Легко підрахувати, яка недостача буде при 10 або 20 градусах морозу.

Багато сучасних автомобілів оснащуються системою контролю тиску в шинах. Однак, на неї повністю розраховувати не слід. Вона зазвичай починає бити на сполох тільки при серйозній «недостачі», наприклад, в 1 атмосферу.

Якщо тиск в шинах менше норми, то збільшується витрата палива і посилюється знос гуми. Це, звичайно, неприємно, але не смертельно. У спущених шин є куди більш серйозний недолік - вони погіршують керованість автомобіля. А це вже небезпечно для життя.

Коректний для тієї або іншої моделі і розмірності покришок тиск вказано в наклейці в арці водійських дверей. Також цю інформацію можна знайти в Інтернеті.

На морозі дуже не хочеться перевіряти тиск в шинах. Тим більше, якщо поспішаєш. Але про безпеку ніколи забувати не можна.

Раніше експерти розповіли про міфи про зимову гуму, від яких вже давно пора відмовитися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ