Today.ua

Як водієві взимку скоротити витрату палива

Як відомо, взимку автомобілі витрачають більше палива, ніж влітку. Автомобілістам доводиться частіше заїжджати на АЗС, що позначається на їх фінансах. Але є прості способи, як скоротити витрату палива взимку.

Перш за все, зверніть увагу на те, скільки часу ви прогріваєте двигун. Деякі водії роблять це хвилин десять, поки, наприклад, очищають кузов від снігу. Насправді для прогріву мотора вистачить і двох хвилин.

Основне прогрівання мотора відбувається на початку руху, без ривків і розгонів.

Перед початком руху не забудьте прибрати сніг з даху і багажника. Синоптики обіцяють в лютому снігопади, так що ця порада актуальна.

Досвідчені водії взимку часто перевіряють тиск в шинах. І правильно роблять, адже через мороз газ в покришці стискається, знижуючи тиск в колесі. Кожні «-5» на термометрі гарантують недостачу приблизно 0,1 атмосфери.

Взимку для зниження витрати палива потрібно використовувати масло меншої в'язкості. Справа в тому, що загусле на морозі мастило в підшипниках, в трансмісії і в двигуні впливає на витрату під час початкового етапу запуску двигуна.

Це далеко не всі можливості для зниження витрати палива в холодну пору року. Корисно буде також використовувати автоковдру, прибрати все зайве з багажника (щоб знизити вагу автомобіля).

Раніше патрульна поліція розповіла водіям, як взимку не потрапити в ДТП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ