Today.ua

Як видалити бітумні плями і не пошкодити лакофарбове покриття: поради

В Україні влітку активно ремонтують дороги. А якщо додати до цього спеку, то власники автомобілів можуть зіткнутися з серйозною проблемою - з бітумними плямами на бамперах, порогах, нижній частині дверей. Сьогодні ми розповімо, як їх видалити, не пошкодивши при цьому лакофарбове покриття.

Відразу скажемо, що бітум потрібно видаляти з автомобіля якомога швидше. В іншому випадку на кузові залишаться чорні плями. Саме тому влітку деякі досвідчені водії оглядають машину після кожної поїздки.

Вода з шампунем проти бітумних плям не допоможе. Але перед видаленням пляму треба сполоснути водою. Навіщо? Так ви приберете частки бруду, які можуть подряпати лакофарбове покриття.

Також потрібно обов'язково врахувати, що соскребати бітумні плями не можна. Їх потрібно розчиняти хімічно.

Найнадійніший спосіб видалення бітумних плям - автохімія. Правда, його не можна назвати дешевим. Але хіба ми будемо економити на зовнішньому вигляді свого автомобіля?

Тут є один нюанс. Автохімію не рекомендують використовувати на нових автомобілях, які тільки недавно з салону, а також на машинах, які перефарбували близько шести місяців тому. Інакше автохімія може пошкодити лакофарбове покриття.

Деякі водії прибирають бітумні плями за допомогою препарату WD-40 або його аналогів. Правда, препарат може впоратися тільки зі свіжими плямами.

Препарат розпилюють, чекають хвилин десять, а потім м'якою ганчіркою витирають бруд. Зазвичай потрібно декілька заходів розпилення WD-40.

Також деякі водії прибирають бітумні плями за допомогою гасу. Це старий метод. Принцип роботи такий же, як з WD-40.

Крім того, від свіжих бітумних плям можна позбутися за допомогою бензину або дизельного палива, якщо під рукою більше нічого немає, і навіть з допомогою соняшникової олії і маргарину. Стверджуються, що соняшникова олія і маргарин ефективно прибирають смолу з кузова.

Раніше ми розповіли, як зберегти від старіння шкіряний салон автомобіля всього за 25 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ