Today.ua

Як при військовому стані продовжити термін перебування авто в Україні

Через повномасштабне вторгнення російських військ багато українців не змогли своєчасно вивезти з України тимчасово ввезені автомобілі на іноземній реєстрації. За таке порушення передбачається штраф 170 000 гривень або конфіскація машини. Проте, під час війни можна продовжити термін перебування авто…

Згідно з українським законодавством, за форс-мажорних обставин термін тимчасового ввезення автомобілів на іноземній реєстрації зупиняється. При цьому, згідно із законом, форс-мажором вважаються військові дії та загальна мобілізація.

Це означає, що за порушення терміну перебування в Україні тимчасово завезеного автомобіля під час воєнного стану не можна штрафувати. І конфіскувати машину також не можна.

Для продовження (або зупинки) терміну ввезення потрібно подати до митниці відповідну заяву, в якій зазначається причина, чому неможливо вивезти автомобіль з України. Рішення про продовження терміну ввезення приймає керівник тієї чи іншої митниці. Автомобілісту видається письмове рішення.

Це рішення стане в нагоді, коли вивозитимуть автомобіль з України. Якщо його не буде, то передбачається штраф чи конфіскація автомобіля.

Раніше повідомлялося, що на дорогах України знову будуть включені камери автофіксації порушень правил дорожнього руху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ