Today.ua

Як перевірити мотор при покупці б/в авто

При купівлі вживаного автомобіля потрібно звертати увагу на самі різні речі. Особливо ретельно перевіряють двигун, адже це «серце» машини. Як просто і ефективно перевірити двигун при покупці б/в автомобіля?

Насамперед відкрийте капот і переконайтеся, що підкапотний простір чистий. Якщо помітили там бруд і масляні патьоки, то значить, за автомобілем не стежили. В цьому випадку потрібно двічі подумати, перш ніж купити такий автомобіль.

Досвідчені автомобілісти дивляться на зворотну сторону масляної пробки. Якщо там є білі сліди, то, мабуть, мотор перегрівався. А це йому явно не пішло на користь.

Зверніть увагу також на колір моторного масла. Якщо замість масла ви побачили емульсію кремового кольору, то, можливо, проблема з головкою блоку циліндрів або з прокладками під нею.

Перед покупкою б/в автомобіля рекомендуємо звернути увагу на колір його вихлопу. Сизий і блакитний дим натякає на підвищену витрату масла. Чорний вихлоп прямо вказує на проблему з паливною системою.

Досвідчені водії під час тестової поїздки намагаються виявити приховані дефекти двигуна. Звертають увагу на динаміку розгону і наявність сторонніх шумів і вібрацій мотора і КПП. Після тестової поїздки потрібно обов'язково оглянути підкапотний простір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ