Today.ua

Як просто збільшити ресурс гальм

Довговічність гальмівної системи залежить від кількох факторів, в тому числі від кліматичних умов, манери водіння і від своєчасного техобслуговування автомобіля. Сьогодні ми розповімо про те, як можна просто збільшити ресурс гальм.

Гальмівна рідина

Для того, щоб гальма добре працювали, потрібно контролювати рівень гальмівної рідини. Деякі автомобілісти не пам'ятають не тільки, яку вони в останній раз заливали рідину, але і коли це було. Досвідчені водії проводять завмер гальмівної рідини один раз на місяць. Заодно вони перевіряють і гальмівні магістралі, щоб не було течі.

Гальмівні колодки і диски

Одні автомобілісти їздять на гальмівних колодках 50-60 тисяч кілометрів, а інші змінюють їх через кожні 10 тисяч кілометрів пробігу. На довговічність колодок сильно впливає стиль водіння, їх якість, а також надійність інших аксесуарів гальмівної системи.

Експерти рекомендують при кожному обслуговуванні гальмівних систем встановлювати нові аксесуари. Колодки потрібно міняти, якщо робочого шару залишилося менше 5 мм. Гальмівні диски змінюють, якщо на них є тріщини або сліди глибокого вироблення.

Ручне гальмо

Деякі водії забувають, що вони поставили машину на ручне гальмо, і тому починають рух з включеним пристроєм. В цьому випадку поломки не уникнути.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ