Today.ua

Як зрозуміти, що пора міняти ремінь ГРМ?

Обрив ременя ГРМ може призвести до серйозних проблем, і перш за все до дорогого ремонту двигуна. При своєчасній його заміні цього можна уникнути. Сьогодні ми розповімо про те, як зрозуміти, що пора міняти ремінь.

Відзначимо, що в середньому пробіг ременя становить від 50 до 100 тисяч кілометрів. Перевіряти його потрібно регулярно при досягненні більш ніж половини розрахункового пробігу. Чим автомобіль старше - тим частіше перевірки. В кінці терміну служби, тобто приблизно через чотири роки після початку експлуатації, - раз на рік.

Стан ременя необхідно перевірити негайно, якщо почався сторонній шум з району розташування ременя приводу ГРМ або з'явилася течія рідини або масла в районі кожухів ременя ГРМ.

Якщо на ремені ви помітите невеликі тріщинки або розшарування, то це свідчить про те, що його пора міняти. І вже тим більше потрібно міняти, якщо він виглядає «кошлатим», так як це означає, що він гранично зношений.

Не забудьте оглянути і внутрішню поверхню ременя. Там пошкодження бувають частіше через вплив зубів роликів і натяжителів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ