Today.ua

Як перешкодити викраденню свого автомобіля: кілька порад

В Україні щорічно викрадають кілька тисяч автомобілів. Кількість викрадень щорічно знижується, але звести до нуля даний вид злочинів неможливо. Тому не зайвим буде нагадати, як перешкодити викрадачам. Рекомендації прості, багато про них знають, але все ж нагадати не буде зайвим...

Перш за все, пам'ятайте, що не можна залишати ключ у замку запалювання і не можна його передавати малознайомим людям. Навіть на автостоянках, мийках і СТО.

Експерти з безпеки рекомендують не зберігати на одній зв'язці ключі запалювання, брелоки протиугінних сигналізацій, мітки іммобілайзера і ключі механічних блокіраторів.

Зловмисники біля торгових центрів, супермаркетів можуть виглядати автомобілі, у яких, наприклад, залишилися відкритими двері, вікна, багажник або капот. Для них це простий спосіб проникнути в машину, вкрасти з неї цінні речі, документи, гроші. З цього, до речі, слід, що не можна залишати на видному місці в салоні машини речі і сумки.

Встановіть протиугінний пристрій (механічний, електронний або електромеханічний). В ідеалі краще всього комбінувати кілька протиугінних систем.

Не зайвим буде і нанести на кузові і двигуні в місцях, відомих тільки вам, додаткове маркування (знаки і символи).

Паркуйте автомобіль так, щоб його було видно, а вночі - в добре освітленому місці. Звичайно, найкраще залишати автомобіль на автостоянці. У неосвітлених і безлюдних місцях машину надовго краще не залишати.

Якщо ви вирішили підвезти незнайому людину, то посадіть її на переднє сидіння. Кількох незнайомців краще не підвозити.

Раніше стало відомо, що шахраї придумали новий тип автопідстав на парковках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ