Today.ua

Як перешкодити налипанню снігу на арки автомобіля

В останні дні в Україні різко потепліло. Однак, це не означає, що зима закінчилася. Попереду нас чекає ще лютий. Синоптики прогнозують повернення морозів і снігопадів. Тому сьогодні ми розповімо про те, як запобігти налипанню снігу на арках автомобіля.

Перш за все, потрібно відзначити, що не можна недооцінювати небезпеку налипання снігу на арках автомобіля. Через перепади температури підтала сніжно-грязьова маса намерзає на пластиковий захист коліс і бризковики.

Льодом може «прихопити» вузли підвіски або гальмівної системи з усіма наслідками з цього. Наприклад, справа може закінчитися ремонтом підвіски або ДТП.

Іноді водії просто обливають окропом лід. Дехто робить спеціальну обробку найбільш схильних до впливу дорожніх реагентів вузлів автомобіля. Метод робочий, але не економний.

Досвідчені водії для запобігання налипанню снігу на арках використовують мастило WD-40, яке може стати в нагоді, як бачите, мало не на всі випадки життя. Як саме застосовують? Дуже просто. Спочатку машину добре миють і просушують, а потім роблять обробку «ведешкой».

Раніше експерти розповіли, чому в деяких випадках взимку небезпечно залишати автомобіль в кооперативному гаражі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ