Today.ua

Як підготувати автомобіль до зими

В Україні на вулиці вже темніє рано, знижується температура повітря - наближається зима. Синоптики обіцяють скоро заморозки. Тому автомобіль зараз потрібно підготувати до зими. Сьогодні ми розповімо, як це зробити.

Фари

Так як взимку темніє раніше, ніж влітку, то автомобілістам потрібно особливу увагу звернути на освітлення. Фари повинні не тільки світити належним чином, але і регулюватися. Найкраще заїхати на автосервіс, щоб фахівець протестував фари вашої машини.

Крім того, перед кожною поїздкою перевіряйте чистоту фар. Восени і взимку вони швидко стають брудними.

Шини

При низьких температурах повітря на автомобілях повинні бути встановлені відповідні шини. Йдеться про зимові шини або всесезонні шини, які підходять для холодної пори року. Їздити взимку на літніх шинах - ризикувати своїм життям і життям пасажирів. Взимку автомобіль з літніми шинами швидко ковзає і має довгий гальмівний шлях.

Гальма

Взимку особливо важливо, щоб гальма працювали належним чином. Тому зараз, в листопаді, їх потрібно перевірити. Крім того, не забудьте перевірити рівень гальмівної рідини. Якщо її занадто мало, то, можливо, це ознака зносу гальмівних колодок або течії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ