Today.ua

Чи потрібно міняти моторне масло перед зимою і яке вибрати

З наближенням зими перед автомобілістами постає питання про заміну моторного масла. Зараз використовуються універсальні всесезонні суміші, тому формально обов'язково перед холодами міняти їх не потрібно. Але взимку двигун працює в складних умовах, і свіже масло йому може дуже допомогти...

Яке масло потрібно взимку? Всесезонні масла мають в позначенні букву W і дві цифри (одна стоїть перед буквою, а друга - після неї). Перша цифра - це клас в'язкості при низькій температурі, а остання - при високій.

Так, у моторного масла 5W30 в'язкість при низькій температурі становить 5, а при високій - 30. Його застосовують при морозі до -30°C.

Високотемпературна в'язкість не впливає на зимову експлуатацію. Чому? Справа в тому, що робоча температура мотора однакова влітку і взимку. Тому підбір масла по класу в'язкості потрібно робити в залежності від зимових температур в тій місцевості, де експлуатується автомобіль.

Навіть якщо до планової заміни моторного масла залишилося більше 2000-3000 км пробігу, найкраще його замінити до настання холодів.

Наполегливо рекомендуємо не займатися самостійним підбором моторних масел, слухати порад сусіда по гаражу, а строго дотримуватися тих класів в'язкості, які вказує виробник для конкретного двигуна.

Раніше механіки розповіли автомобілістам, як потрібно підготувати автомобіль до зими, адже в холодну пору року його експлуатувати важче, ніж влітку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ