Today.ua

Кабмін попросили знизити вартість автогазу

Кабмін України попросили зменшити вартість автогазу. На сайті уряду вже зареєстрували відповідну петицію.

Зокрема, у петиції пропонується скасувати акциз на паливо для автомобілів з ГБО, спростити реєстрацію автомобілів із газоболонним обладнанням та стимулювати розвиток ринку альтернативного палива.

Автор петиції виходить із того, що в Україні дуже багато автомобілів із ГБО, а вартість автогазу на українських АЗС скоро зрівняється із вартістю бензину. При цьому в західних країнах зазвичай газ коштує на 50% менше, ніж ціна бензину А-95.

Крім того, автор петиції стверджує, що вартість реєстрації автомобіля з ГБО у нашій країні іноді перевищує собівартість установки обладнання на 20%.

На момент написання цієї новини петиція про зниження вартості автогазу набрала лише 536 голосів. На її розгляд потрібно 25 000 підписів. До кінця збору підписів лишилося 86 днів. У будь-якому випадку, за ці три місяці на паливному ринку може дуже багато чього змінитися.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в Україні хочуть повернути податки на бензин та дизельне паливо. У Верховній Раді зареєстрували відповідний проект закону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ