Today.ua

В Hyundai повернуть до життя концепт 1974 року

Компанія Hyundai та відомий італійський дизайнер Джорджетто Джуджаро відновлять знаменитий концепт Pony Coupe Concept 1974 року, щоб показати, якими будуть нові автомобілі цього південнокорейського автогіганта.

Концепт Hyundai Pony Coupe вперше представили у 1974 році в Турині, Італія. Його дизайн створив молодий Джуджаро на початку своєї кар'єри. Цей субкомпактний автомобіль вийшов дуже вдалим, і у 1975 році почали продавати його серійну версію. Сімейство автомобілів Pony випускали до 1990 року.

Тепер боси Hyundai планують відродити один із найважливіших автомобілів в історії своєї компанії. До його створення знову залучать Джорджетто Джуджаро. Тому ми чекаємо на дуже гарну машину. Щоправда, це буде концепт. Його офіційно представлять навесні 2023 року. З чуток, на базі цього концепту надалі створять серійний автомобіль.

Останнім часом деякі автовиробники звернули увагу на свої старі популярні моделі і вирішили відродити деякі з них. Так, наприклад, компанія Renault відроджує Renault 4 та Renault 5. Це будуть електромобілі з елементами ретро-дизайну.

До речі, Hyundai раніше вже оглядався у минуле, черпаючи натхнення для своїх нових моделей. Наприклад, у 2019 році з'явився концепт Hyundai 45 Concept Car. Він певною мірою став основою для серійного електромобіля Ioniq 5.

Нагадаємо, раніше Hyundai представив Grandeur нового покоління зі сміливим дизайном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ