Today.ua

General Motors повністю припинив роботу в РФ

Американський концерн General Motors оголосив, що повністю припиняє свою діяльність у Росії через вторгнення російських військ в Україну та звільняє всіх співробітників російського офісу. Для російського автопрому це може мати негативні наслідки.

Російська автомобільна промисловість зіткнулася із серйозними проблемами через санкції Заходу, накладені у зв'язку з вторгненням військ РФ в Україну. Найбільші у світі автовиробники призупинили свою діяльність у Росії, запроваджено заборону постачання мікрочіпів, комплектуючих та інших матеріалів, що призвело до зупинки АвтоВАЗу.

Проте, досі жоден автовиробник не пішов повністю із РФ. Вони лише призупинили свою діяльність. Тепер General Motors подав приклад. За ним інші компанії можуть повністю вийти з російського ринку. Загалом наслідки для російського автомобільного ринку можуть бути дуже поганими.

У РФ офіційні дилери американського автогіганта вже отримали офіційні повідомлення про припинення постачання. Досі General Motors продавав у Росії автомобілі двох брендів – Chevrolet та Cadillac.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Росії випускатимуть спрощені автомобілі Lada – без подушок безпеки, ABS та ESP.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ